Faelgázosító kazánok 25-40 KW

A vegyes tüzelésről általában, ide kattintva olvashat több információt!

 

Az kazánokhoz rendelhető  keményfa brikett típusok:

Eladó, rendelhető keményfa: henger és RUF tégla fabrikett árak, akciók:

 

 

A témához szorosan kapcsolódó webes tartalmak:

Vegyes tüzelésű kazánok: 25-300 Kw-ig, puffer tárolók

Automata faapríték, fűrészpor, fapellet égők

Defro KDR vegyestüzelésű kazánok:12-50 KW-ig

Defro Agro Uni agripellet, faapríték, szén tüzelésű autómata kazánok

Defro Duo Pellet kazánok

 

 

Faelgázosító kazánok működése, jellemző tulajdonságai:

 

A DEFRO HG faelgázosító kazán lehetővé teszi, hogy teljes mértékben kihasználja a fában összegyűlt energiát.

A kazán a kétszintes égetés technikáját használja – első lépésben a fa, fabrikett , fűtőanyag elgázosítása történik, majd a felszabaduló gázok magas hőmérsékleten történő égetése további levegő hozzáadásával. Így tud elérni alacsony káros anyag kibocsátást és 91%-os hatásfokot.

A DEFRO HG faelgázosító kazán alapvető fűtőanyaga a száraz tűzifa vagy fabrikett. Maximum 15-20 % nedvességtartalom megengedett! Ahhoz, hogy ezt az alacsony nedvességtartalmat elérje a fa, kb. 2 évre előre be kell tárazni egy fűtési szezonra valót. Száraz, fedett és alacsony páratartalmú helyen kell tárolni.

A DEFRO HG faelgázosító kazán visszatérő hőmérsékletének min. 65 °C-nak kell lenni, az előremenő hőmérsékletének min. 75 °C-nak!

A kazánban teljes egészében kerámia bélések vannak (máshol ez generátoros faelgázosító kazán), valamint a felső tűztér oldalán körbe hőterelő lemezek.
A DEFRO HG falegázosító kazán hőcserélői 8 mm vastag, kiváló minőségű kazánlemezből készültek, két egymás fölött elhelyezkedő kamra formájában – a felső kamrán keresztül helyezzük bele a tüzelőanyagot, míg az alsó egyben égés- és hamutér. A kazán 5 cm vastag kőzetgyapottal van leszigetelve a hőveszteség minimálisra csökkentése érdekében, az ajtajai pedig 700 °C-os hőálló anyaggal béleltek. A két kamra közt egy kerámia betét található, melynek köszönhetően tökéletes a faelgázosítás.

 

Defro Hg FAELGÁZOSÍTÓ kazán

 

A DEFRO HG faelgázosító kazán alap tartozékai a vezérlő elektronika, a légelszívó ventilátor, valamint a füstgáz hőmérséklet érzékelő.

A vezérlő elektronikát 230 V-hoz kell csatlakoztatni és így tudja irányítani a központi fűtés keringető szivattyút, a háztartási meleg víz előállításához szükséges keringető szivattyút és a padlófűtés vagy puffer szivattyút. Az elektronika szabályozza a ventilátor fordulatszámát. A kazán kéménycsonkjában található a füstgáz hőmérséklet érzékelő, amely állandóan figyeli a kéménybe távozó füstgáz hőmérsékletét. Az automatika ennek alapján szabályozza a ventilátor fordulatszámát, tehát nem lehet beállítani fix fordulatszámot. Így a forró füstgáz nem száll ki a kéménybe, hatékonyabbá válik a fűtés. Emellett tud szobatermosztát jelet is fogadni, tehát csatlakoztatható közvetlenül a fűtési rendszerre puffertartály nélkül, de egyáltalán nem ajánlott.
A HG faelgázosító kazán füstgáz elszívó ventilátora megakadályozza, hogy a füst a kazánházba áramoljon ha kinyitjuk az ajtaját égés közben. A kazán rendelkezik beépített biztonsági hűtőhurokkal, melynek köszönhetően zárt fűtési rendszerekbe is telepíthető. Minden olyan további biztonsági szelep alap tartozéka, ami a zárt rendszer előírása.
A HG faelgázosító kazán 25 és 40 kW-os változatban kaphatók, 250, illetve 400m2 összes alapterületű lakó- és ipari épületek fűtésére készültek valamint használati meleg víz előállításra is.
Részletes műszaki adatokat az alábbi táblázatokban, illetve a konkrét típusok oldalain talál.
A HG faelgázosító kazánt olyan központi fűtés rendszerekbe ajánljuk, amelyekben van puffertartály, és ahol van a radiátorokon hőfokszabályzó termikus szelep. Ezek azért szükségesek, hogy a folyamatos égés biztosított legyen a kazánban.

 

A termékhez adott kazán vezérlő elektronika: DEFRO-HG ZPID LUX (érintőképernyős)

Kijelző nyelve: magyar 

A DEFRO-HG ZPID LUX termosztatikus szabályzó központi fűtési kazánok számára készült. Vezérli a központi fűtés (K.F.) szivattyúját, a használati meleg víz (H.M.V.) szivattyúját, további szivattyút (padlófűtés vagy puffer tartály), a levegő be fúvást (ventilátort), valamint a motoros keverő szelepet. A vezérlőegység előnye használatának egyszerűségében rejlik. A felhasználó a paraméterek mindennemű változtatását egy felhasználóbarát érintőképernyő segítségével hajthatja végre. A DEFRO-HG ZPID LUX vezérlő olyan szabályzó, mely a szabályozáshoz PID algoritmusú folyamatos kimeneti jelet használ. Az ilyen típusú vezérlő kiszámítja a légbefúvás erősségét a kazánban mért hőmérséklet és a kazán kimenetnél mért égéstermék hőmérséklete alapján. A ventilátor folyamatosan dolgozik, viszont a légbefúvás erőssége függ a kazán és az égéstermékek hőmérsékletétől, valamint e két adatnak a beállított hőmérséklethez való viszonyától. A PID szabályzó nagy előnye, hogy állandóan a beállított hőmérsékleten tudja tartani a kazánt felesleges szabályozás és oszcilláció nélkül. Ilyen típusú szabályozót égéstermék hőmérséklet érzékelővel alkalmazva a tüzelőanyag fogyasztás több százalékkal is csökkenhet. A kimeneti víz hőmérséklete nagyon stabil, ennek köszönhetően megnő a hőcserélő (kazán) élettartama. A kazán kimenetnél való égéstermék hőmérésnek köszönhetően kevesebb káros anyag, por és gáz kerül a környezetbe. Az égéstermékek hője sincs elpazarolva, hisz nem a kéménybe kerül, hanem fel van használva fűtésre.

Jellemzők:

3 szivattyút vezérel: központi fűtés szivattyút, háztartási meleg víz szivattyút, padlófűtés vagy puffer szivattyút

kezelni tudja a puffer tartályt (puffer üzemmód)

2 db RS kommunikációs port, melyen keresztül az opcionális modulok csatlakoztathatóak

csatlakoztatható RS kommunikációs porton keresztül saját szobatermosztát (nem tud fogadni jelet más szobatermosztátoktól)

csatlakoztatható hozzá GSM és Internet modul

csatlakoztatható hozzá a motoros keverőszelepek vezérlésére alkalmas DEFRO MZ és ST-61 modul, de saját maga is tud irányítani 1 db motoros keverőszelepet

beköthető puffertartály nélkül a kazán mert tudja fogadni a lakásban lévő szobatermosztát jelét, de akkor csak 2 év jótállás van rá

Csatlakoztatható, csatakoztatott érzékelők:

kazán víz hőérzékelő
háztartási meleg víz hőérzékelő
padlófűtés vagy puffer hőérzékelő
termikus hőérzékelő
füstgáz hőmérséklet érzékelő

 

Defro HG faelgázosító kazán árak:

HG 25 kW: 650 937 Ft + Áfa

HG 40 kW: 699 649 Ft + Áfa

 

a kazántest teljes egészében 6-8 mm vastag minősített kazánlemezből készült (P265GH);
Arcelor Mittal Poland S.A. Kraków; U. S. Steel Košice s.r.o.
3 év jótállás a kazántestre (puffertartály bekötés esetén), 2 év jótállás (puffertartály bekötése nélkül), valamint az egyéb elemekre és a vezérlő elektronikára;
91 %-os hatásfok;
3 szivattyút irányít a vezérlő elektronika (központi fűtés, háztartási melegvíz, padlófűtés vagy puffer), mely PID algoritmust használ és tudja fogadni a lakásban lévő szobatermosztát jelét, valamint tud irányítani egy motoros keverőszelepet;
tágas tűztér, ideális az akár 57cm hosszú fahasábok eltüzelésére;
beépített légelszívó ventilátor;
gyárilag beépített biztonsági hűtőhurok, nyomástartó szelep és megerősített kazántest, így alkalmas a zárt rendszerbe való beépítésre;
teljes egészében kerámiával bélelt felső és alsó tűztér (“generátoros“), valamint a felső tűztérben körbe hőterelő lemezek vannak beépítve;
állítható magasságú talpacskák, hogy teljesen vízszintbe tudjuk állítani a kazánt;
kétfázisú égési folyamat –  a felső tűztérben a tüzelőanyag elgázosítása, az alsóban pedig a gázok elégetése;
a kazánhoz jár gyárilag egy kéménycső, melyben található egy huzatszabályozó pillangószelep;

A témához szorosan kapcsolódó webes tartalmak:

Eladó, rendelhető keményfa: henger és RUF tégla fabrikett árak, akciók:

Eladó, rendelhető fenyő-tölgy, keményfa és agri pellet árak, akciók

Faapríték megrendelés, árak

 

Kapcsolódó webes tartalmak:

A faaprítékok, vörösfenyő kérgek kertészeti célú hasznosítása:

Otthon-kert, talaj takarás: vörös fenyőkéreggel, múlcsal

Otthon kert: színezett dekor múlcs

Víztisztítók:

Vastalanító szűrők     Univerzális hálózati vízszűrők

Hidromagnet vízkőmentesítő berendezések    Víztisztítók, ozmózis szűrők

 

Megrendelés

Bővebb információ, megrendelés:

Szamosi Róbert

info@azolcsoenergia.hu

Tel: 70/445-3701

Comments are closed.