Inverter – Konverter

 

 

A napelemes rendszerek egyik legfontosabb egysége az inverter:

 

Az inverterek a lehető legkisebb veszteség mellett transzformálja a modulokból érkező áramot váltóárammá, majd betáplálja azt az elektromos hálózatba.

 

 

 

Cégünk által forgalmazott inverterek tökéletesen alkalmasak erre a feladatra, mivel nagyon magas hatásfok mellett jóformán veszteségek nélkül továbbítják az áramot. Nagyon fontos szempont, hogy az inverter a nap teljes időszakában hatékonyan működjön. Jól kell működnie a modulok alacsony betáplálási teljesítménye mellett is, valamint csúcsteljesítmény esetén is az összes áramot fel kell tudnia dolgozni. Ezekhez a követelményekhez különböző teljesítményű és méretű szerkezetek állnak rendelkezésre.

Az inverter

Az inverter a hálózatra kapcsolt napelemes rendszer “szíve”: velük lehet a napelemek által termelt egyenáramot (DC) átalakítani a gépeink és a villamos hálózatokon használt váltóárammá (AC).

 

1-Kaco Powador 3200 Inverter 3200w  445.000 Ft

2-Kaco Powador 4400 Inverter 4400w  495.000 Ft

3-Kaco Powador 5500 Inverter 5500w  563.000 Ft

 

Inverter_Powador_4400

 

Megrendelés

Szamosi Róbert

info@azolcsoenergia.hu

Tel: 70/445-3701

 

 

CSP-KONVERTER MŰKÖDÉSÉNEK ELMÉLETI MEGALAPOZÁSA.

Az elektromágneses jelenségek tudományos kutatása közel százötven évre tekint vissza. A mai villamosság elméleti alapját a ma is általánosan használt és elfogadott Maxwell – egyenletek képezik. A Maxwell – egyenletek ma is aktuálisak, azonban az áramvezetés módjára nem tartalmaznak leírást. A villamosság és az anyag kapcsolatát a kvantummechanika, mélyebben a kvantumelektrodinamika értelmezi. Napjainkban is az érdekes természeti jelenségek között tapasztalt gömbvillámokra, mint villamos jelenség magyarázatára, a mai napig nincs elméleti háttér. Más szempontból, a félvezetők erősáramú alkalmazói, fejlesztői, időnként véletlenszerűen tapasztalnak olyan erős villamos energia kisüléseket, melyek sem energetikailag, sem fizikailag nem értelmezhetők.

 

A CSP – konverter pont ezeket, az energiákat használja fel teljes biztonsággal a legjobb hatásfok elérése érdekében.

A hagyományos áram egy R ellenállású vezetőben R x I négyzet watt hő-teljesítményt disszipál. Az alacsony hőmérsékletű szupravezetőkben folyó áramnak nincs hődisszipációja, azaz ellenállás nélkül terjed a speciális vezetőkben. A szupravezetés BCS elmélet szerint igen alacsony hőmérsékleten az elektronok párokba kapcsolódnak és bozon statisztikájuk miatt a vezető összes elektronja olyan alacsony energiájú állapotba kondenzálódik, amelyről már az elektron “folyadék” nem képes energiát közölni a vezető anyag atomjaival, illetve atomrácsaival.
A BCS-elméletet, a szupravezetők mikroszkopikus leírását Bardeen, Cooper and Schrieffer alkotta meg 1957-ben.

 

Ide kattintva olvasható továb…

Egy érdekes film a témávalkapcsolatban:

Hány Csefkó cserép egy Paks 2 erőmű? – Csefkó Pál Tamás, Jakab István

Mégtöbb információ a napelemes tetőcserépről ide kattintva talál, a feltaláló honlapján!

 

Comments are closed.