Pellet kazánok

 

 Az automata tüzelésről általában, ide kattintva olvashat több információt!

 

Az automata kazánokhoz rendelhető pellet, keményfa pellet típusok:

Eladó, rendelhető fenyő-tölgy, keményfa és agri pellet árak, akciók

 

A témához szorosan kapcsolódó webes tartalmak:

Vegyes tüzelésű kazánok: 25-300 Kw-ig, puffer tárolók

Automata faapríték, fűrészpor, fapellet égők

Defro KDR vegyestüzelésű kazánok:12-50 KW-ig

Defro HG faelgázosító kazánok

Defro Agro Uni agripellet, faapríték, szén tüzelésű autómata kazánok

 

 

 

Az automata adagolós pellet kazán, mely egy speciális pellet égőfejjel és adagolóval van szerelve. Nem szükséges nap mint nap pakolni a tüzelőanyagot és tüzet gyújtani, hanem elég 3-7 naponta feltöltenie a pellet tartályát. A kazán automatikus tüzelőanyag begyújtó rendszerrel rendelkezik. Soha nem ég feleslegesen benne a láng, csak akkor, hogy ha fűtés szükséges. Amint nem kéri a lakásunk tovább a fűtést, akkor a kazán kioltja magát. Így ez a típus tudja a legprecízebben és leggazdaságosabban adagolni a pelletet, valamint a legmagasabb hatásfokon elégetni.

A kazán problémamentesen tudja elégetni és adagolni az alábbi minősítéssel ellátott pellet típusokat: 

DIN Plus, EN plus A1, ÖNORM M 7135, DIN 51731-H5 fapellet

 

Defro Duo PELLET kazán

 

Óvakodjunk a bizonytalan forrású pelletektől. A fent felsorolt minősítéssel ellátott pelletek biztosítják a kazán meghibásodás mentes és takarékos működését. Ez a speciális pellet égőfej nem tudja elégetni a fent felsorolt típusoktól rosszabbat, valamint az agri-pelletet.

Ha nem tudunk vagy nem akarunk ilyen minőségű pellet -et beszerezni, akkor inkább válasszuk a Defro Agro Uni agripellet, faapríték, szén tüzelésű autómata kazánok-at!

A kazán 6-10 mm vastag minősített kazánlemezből készült, amely 5 cm vastag kőzetgyapottal van leszigetelve a hőveszteség minimálisra csökkentése érdekében. A kazán ajtajai 700 °C-os hőálló anyaggal béleltek.

Vízszintes hőcserélői vannak, így a kazán felépítése magas. Ha a kazán legfelső részét megnézi a metszeti képen, akkor látható egy beépített plusz csöves hőcserélő, ami még egyszer megforgatja a kilépő füstgázt, kinyerve belőle az összes maradék hőt. Így tudja elérni névleges teljesítményen a 184 °C-os kilépő füstgáz hőmérsékletet. Az égéshez szükséges tüzelőanyagot a kazán mellett elhelyezkedő tüzelőanyag tartályból egy felhordó csiga rápotyogtatja szinte szemenként az égőfejre, így az adagolás a lehető legprecízebb és leggazdaságosabb. Az égéshez szükséges levegőt az égőfejbe beépített ventilátor biztosítja. A pellet begyújtását egy izzószál végzi, az égést pedig egy fotoreduktor figyeli. A fotoreduktor azt figyeli a begyújtás és kioltás során, hogy van-e láng az égőfejen vagy nincs, azaz lát-e fényt vagy sem. Az égőfejen keletkezett hamu magától lehullik a hamutérben található tálcára, ami egy könnyű mozdulattal kivehető és üríthető. Méreténél fogva 2 hetente elég üríteni, hiszen a pellet teljesen hamunak ég. A kazán hőcserélőit a felső két ajtó kinyitásával tudjuk tisztítani. Ezt a típust a legkönnyebb tisztítani. Ezeken keresztül tudja eltávolítani a lerakódott hamut a kazánhoz mellékelt tisztító eszközök segítségével. Ajánlott a tisztítása 2 havonta, különben eltömődnek a füstjáratok, ami egyrészt veszélyes, másrészt rontja a kazán hatásfokát. Ugyan így a kéményben lerakódott hamut, port is el kell távolítani a pucoló nyílásokon keresztül legalább szezononként. Ez a típusú kazán rendkívül takarékos. Mindig csak annyi tüzelőanyag ég az égőfejen, amennyi a lakásban lévő hőmérséklet eléréséhez kell.

A kazánba visszatérő hőmérsékletnek min. 55 °C-nak kell lenni, az előremenő hőmérsékletnek min. 65 °C-nak!

A Duo Pellet kazánok 15-75 kW-os változatban kaphatóak, 150-750m2 össz alapterületű lakó- és ipari épületek fűtésére készültek valamint használati meleg víz előállításra is.

 

defro-duo-pellet-metszet

 

A kazán alapfelszereltsége egy pellet tároló tartály, pellet égőfej ventilátorral és az elektromos kazán vezérlő elektronika. A vezérlő elektronikát 230 V-hoz kell csatlakoztatni és így tudja irányítani a központi fűtés keringető szivattyút, a háztartási meleg víz előállításához szükséges keringető szivattyút, a padfűtés vagy puffer szivattyút, valamint a cirkulációs szivattyút. Az elektronika szabályozza a ventilátor fordulatszámát, amely fújja a levegőt a tüzelőanyagra és így szabályozza az égést. A kazánban az égés és a fűtési szivattyú csak akkor indul be, ha a lakásban lévő szobatermosztát jelet ad a kazán vezérlő elektronikájának. A kazán saját maga gyújtja be a  pellet-et ha szükség van fűtésre, de ha nincs akkor abbahagyja az adagolást és kioltja a tüzet magától. Naponta ezt a műveletet többször is megismételheti.

A Defro pellet kazánokhoz nem szükséges sem puffertartály, sem pedig hőfokszabályzó termikus szelep a radiátorokra. Az égés precízen szabályzott. A padlófűtésbe és az egyéb alacsony hőmérsékletű fűtési körökbe keverőszelepek segítségével érhető el megfelelő hőmérsékletű víz. A vezérlő elektronika irányítani tud 2 db motoros keverőszelepet.

Részletes műszaki adatokat az alábbi táblázatokban, illetve a konkrét típusok oldalain talál.

A kazán adagolója és égőfeje: pellet égőfej, csigás pellet adagoló rendszerrel.

A pellet égőfej a kazán alsó égésterében található. Az égőfejbe beépítve található a ventilátor, a begyújtó szerkezet, valamint az egyéb elektronikai berendezések. Belül a kazánban az égőfej felett beépített vízhűtéses rostélyok vannak, majd efelett található a felső égéstér, ahová kézzel tudjuk pakolni a tüzelőanyagot, mint például a hasábfát, brikettet, nagy méretű szenet stb…

 

A termékhez adott kazán vezérlő elektronika: DEFRO-AP (nyomógombos)

Kijelző nyelve: magyar

DEFRO-AP termoszstatikus szabályzó pellet kazánok számára készült. Vezérli a központi fűtési (K.F.), a használati meleg víz (H.M.V.), a padlófűtési vagy puffer és keringető szivattyúkat, a légbe fúvást (ventilátor), a tüzelőanyag adagolót valamint két darab három- vagy négyjáratú motoros keverőszelepet, GSM- és Internet-modult.

A vezérlőegység előnye használatának egyszerűségében rejlik. A felhasználó a paraméterek minden nemű változtatását egy felhasználóbarát érintőképernyő segítségével hajtja végre. További előnye a kazán aktuális állapotát bemutató nagy és áttekinthető grafikus kijelző.

Minden egyes vezérlőegységet egyedileg, a saját szükségleteknek megfelelően, a felhasznált tüzelőanyag és a kazán típusa függvényében kell beállítani.

Jellemzők:

4 szivattyút vezérel: központi fűtés szivattyút, háztartási meleg víz szivattyút, padlófűtés szivattyút (vagy puffer szivattyút), cirkulációs szivattyút

kezelni tudja a puffer tartályt (puffer üzemmód)

1 szobatermosztát jelét tudja fogatni

2db RS kommunikációs port, melyen keresztül az opcionális modulok csatlakoztathatóak.

Saját maga tud irányítani 1 db motoros keverőszelepet, valamint egy további kiegészítő modullal még egyet

irányítja a kazánban a begyújtás és kioltás folyamatát

figyeli a pellet tárolóban lévő pellet mennyiségét

Csatlakoztatható, csatakoztatott érzékelők:

kazán víz hőérzékelő

háztartási meleg víz hőérzékelő

padlófűtés vagy puffer hőérzékelő

termikus hőérzékelő

tüzelőanyag tartály fedelének érzékelője

tüzelőanyag szint érzékelő

Főbb jellemzők
a kazántest teljes egészében 6-10 mm vastag minősített kazánlemezből készült (P265GH);
Arcelor Mittal Poland S.A. Kraków; U. S. Steel Košice s.r.o.
5 év jótállás a kazántestre, 2 év az egyéb elemekre és a vezérlő elektronikára;
~92 %-os hatásfok;
automatikus tüzelőanyag begyújtó rendszer és öntisztító égőfej;
4 szivattyút irányít az érintőképernyős vezérlő elektronika (központi fűtés, háztartási meleg víz, padlófűtés/puffer, cirkulációs) és tudja fogadni a lakásban lévő szobatermosztát jelét, valamint irányítani tud 2 db motoros keverőszelepet;
speciális pellet égőfej, csak jó minőségű pelletre;
két égéstér: az alsó égéstérben található az égőfej, amin a tartályból beadagolt tüzelőanyag ég, a felső égéstérbe pedig a fa és egyéb tüzelőanyagokat pakoljuk kézzel;
belső megvilágítású tüzelőanyag tartály;
állítható magasságú talpacskák, hogy teljesen vízszintbe tudjuk állítani a kazánt;
tüzelőanyag szint érzékelő a tartályban;
a kazánhoz jár gyárilag egy kéménycső, melyben található egy huzatszabályozó pillangószelep;
Az összes Defro kazán telepíthető zárt rendszerbe. Azért 1,5 bar a feltüntetett üzemi nyomás, mert a lengyel Infrastrukturális Minisztérium csak azokat a kazánokat engedi törvényesen zárt rendszerbe telepíteni, amelyekbe bele van építve gyárilag a túlhevülés elleni védelem. Így tehát a törvény nem engedi a gyártónak, hogy ráírja a zárt rendszeres telepítést és a 2,5 bar üzemi nyomást azokra a típusokra, amelyek nem rendelkeznek gyárilag beépített biztonsági berendezésekkel. Ha külsőleg telepítve van a túlhevülés elleni védelem, akkor engedélyezett a zárt rendszerbe való beépítés.  Egyes Defro kazánokrendelkeznek gyárilag beépített túlhevülés elleni védelemmel. Az összes Defro kazánt 4 bar-on nyomás próbázzák!

 

 

Defro Duo Pellet kazán árak:

Duo Pellet 15 kW: 1 030 126 Ft + Áfa

Duo Pellet 25 kW: 1 102 140 Ft + Áfa

Duo Pellet 35 kW: 1 332 091 Ft + Áfa

Duo Pellet 50 kW: 1 730 040 Ft + Áfa

Duo Pellet 75 kW: 2 612 337 Ft + Áfa

 

A témához szorosan kapcsolódó webes tartalmak:

Eladó, rendelhető keményfa: henger és RUF tégla fabrikett árak, akciók:

Eladó, rendelhető fenyő-tölgy, keményfa és agri pellet árak, akciók

Faapríték megrendelés, árak

 

Kapcsolódó webes tartalmak:

A faaprítékok, vörösfenyő kérgek kertészeti célú hasznosítása:

Otthon-kert, talaj takarás: vörös fenyőkéreggel, múlcsal

Otthon kert: színezett dekor múlcs

Víztisztítók:

Vastalanító szűrők     Univerzális hálózati vízszűrők

Hidromagnet vízkőmentesítő berendezések    Víztisztítók, ozmózis szűrők

 

 

Megrendelés

Bővebb információ, megrendelés:

Szamosi Róbert

info@azolcsoenergia.hu

Tel: 70/445-3701

Comments are closed.