Infra panel információk

Amit az infra panelről és a fűtőpanelről tudni érdemes:

Lakásokba, infra panelek, & kiegészítő fűtések

 

 

A fűtőpanelekről:

A fűtőpanelek a jelenleg elérhető legkorszerűbb fűtőbetéttel vannak szerelve. A fűtőbetét nem fűtőszál hanem egy olyan tökéletes és gyors hő leadást biztosító alumíniumötvözetből kialakított panel, mely bordázata biztosítja a megfelelő hő átadást. Ez a technológia nagyságrendileg 55-75% -al kevesebb energiát fogyaszt, mint egy hagyományos fűtőszállal szerelt készülékek, de még a gáztüzeléshez képest is 15-20% energia megtakarítás érhető el. Nagyságrendileg azzal számolhatunk, hogy egy fűtési szezonban (180 nap) átlagosan 8 órát üzemelnek a fűtőpanelok .A berendezésnek nincsenek forgó, kopó, zajt keltő alkatrészei. A hő előállítása  a központi részében elhelyezett fűtőbetéttel  történik, mechanikai behatásoktól védve. Így a meghibásodásának is igen csekély valószínűsége. További előny, hogy a fűtőpaneles rendszer kiépítés költsége, nagyságrendileg harmada egy gáz – központi fűtéses rendszer kiépítési költségeihez képest. Amennyiben ez a termék nyerte el tetszését, a  Megrendelés-re kattintva kérjen ajánlatot, biztosan tudunk segíteni!

 A továbbiakban az általunk melegen ajánlott

és nálunk rendelhető INFRA fűtőpanelekről lesz szó:

 

 

INFRA több darab

 

 

Elektroszmog mentes termék, 10 év garancia!

 

Az infra panel egy téglalap alakú, általános kivitele falra és mennyezetre szerelhető, felületét tekintve fűrészporos tapétára emlékeztető, félvezető technológiára épülő hősugárzó készülék.  Hátoldalán hőtükörrel szerelt, szigeteléssel ellátott infra fűtőtest. Az infra panelek látható oldalán kerámiaszemcsékkel növelik a többszörösére a fűtő fűtőfelület nagyságát, ezáltal segítik még jobban infra sugarak szétszóródását minden irányba, a fűtőfelület hő mérséklete, 90-120 C fok. Ezen kívül léteznek, álmennyezetbe illeszthető, tükör kivitelű és padlófűtésként alkalmazható rendszerek is.

Ez a technológia nagyságrendileg 65-75% -al kevesebb energiát fogyaszt, mint egy hagyományos fűtőszállal szerelt készülékek, de még a gáztüzeléshez képest is 20-60% energia megtakarítás érhető el az optimalizált vezérlésnek köszönhetően, ennek a fűtésnek a sajátossága az, hogy minden körülmény közt, minimum 99,5 % -os hatásfokkal dolgozik, szemben a hagyományos gáz és vegyes fűtési technológiákkal, ahol a maximális  kb. 90% os hatásfok, általában csak a csúcsra járatáskor érhető el. Nagyságrendileg azzal számolhatunk, hogy egy fűtési szezonban (180 nap) átlagosan 5-6 órát üzemelnek  infra sugárzók. Vagyis a fűtőpanelos technológiához képest, bár valamivel magasabb a bekerülési költség, az az első  kb. 2-3 évben megtérül a fogyasztási oldalon plusz még a precíz vezérlésnek köszönhetően pl.: dupla fűtési kör, (akár egy helyiségen belül több különböző hőfok) tovább javíthatjuk az infra panelokkal energiamegtakarítását, hatékonyságát!

Az infra panel működése közben mint egy félgömbszerűen több irányba közvetíti az infra sugarakat,  7-10 µm közötti hullámhosszon. (amely közel azonos  a nap sugárzási tartományával) Ez a sugárzási tartomány a szemnek láthatatlan, de jól érzékelhető, méghozzá az emberi szervezet kellemes, egyenletes meleg érzetet tapasztal, ahogy az infra szaunában és a kellemes napsütésben is jól érezzük magunkat. További előny, hogy az infra fűtési rendszer kiépítés költsége, nagyságrendileg fele egy új, gáz – központi fűtéses rendszer kiépítési költségeiéinek.

Az hogy mekkora teljesítményű rendszer szükséges, egy helység befűtésére, a  infrapanel kalkulátor  -ra kattintva tudhatja meg.

Fontos: a kiszámolt teljesítmény, a tapasztalatok szerint nagyságrendileg 5-5,5 órát üzemel átlagosan, a nap 24 -órájából, a 180 -napos fűtési időszak alatt. Egy konkrét fűtési tapasztalatot, ennek az oldalnak az alján is meg talál!

 

Még fontosabb, infrával nem csak olcsóbban, de ingyen is fűthet:

Praktikusan tartós rezsicsökkentés

 

Lakásokba, infra panelek, & kiegészítő fűtések

 

 

Hogyan működik az infra fűtés?

 

 

Infra 1 db mennyezeten

 

 

Ez a napnál is világosabb, egész pontosan úgy működik, mint a nap. Az infra sugarak közvetlenül melegítik fel a tárgyakat és az élőlényeket, nem használva közvetítőként levegőt, amely egyébként nem túl jó hővezető. Mellesleg ezt a megoldást már évtizedek óta alkalmazzák a gyógyászatban, pl.: inkubátorok fűtésére, és az infra szaunák is így működnek jó ideje.

 

 

Mik az infra fűtést előnyei?

 

Az infra fűtő panel a betáplált energia több mint 99,5 % -át a helység fűtésére fordítja, szállítási (pl.: kazán-radiátor csőhálózat) és tárolási (puffer tárolók ) hőenergia vesztesége nélkül! A kisebb energia igényű (tavaszi-őszi) időszakokról nem is beszélve, amikor a hagyományos készülékek nem képesek megfelelően kis mennyiségű energiát előállítani, vagyis lemodulálni a készülék lángját, hogy ne fűtsék túl a házat. Óramű pontossággal programozhatók, tehát amikor nem tartózkodunk a lakásban, azt nem kell feleslegesen drága pénzért magas hőfokra felfűtenünk! Ezen kívül: az infra panelok a bekapcsolás után azonnal érzékelhető hőérzetet adnak, és akkor amikor a hőmérő higanyszála csak 18-20 fokot mutat, hőérzetre azt mi emberek, 22-24 fokként tapasztaljuk meg.  Ugye ezek is meggyőző érvek e-mellett a technológia mellett.

Nagyságrendileg azzal számolhatunk, hogy egy fűtési szezonban (180 nap) átlagosan 5-6 órát üzemelnek  infra sugárzók. Vagyis a fűtőpanelos technológiához képest, bár valamivel magasabb a bekerülési költség, ez az első  kb. 2-3 évben megtérül a fogyasztási oldalon plusz még a precíz vezérlésnek köszönhetően pl.: dupla fűtési kör, (akár egy helyiségen belül több különböző hőfok) tovább javíthatjuk az infra panelokkal energiamegtakarítását, hatékonyságát!

De van még más is, pl.: az infrasugárzó teljesen hangtalanul üzemel, nem bocsájt ki füstöt, nem kell hozzá kémény (nem fog a használója szénmonoxid mérgezést szenvedni), és nem mozgatja a levegőt, így a port és más allergén anyagokat sem. Ugyanúgy alkalmas faházak fűtésére mint ahogyan  lehetőséget biztosít célzottan egy tér, pl.: templomok vagy éppen üzem csarnokok célzott területeinek a fűtésére is. Alkalmas panel lakások vagy más társasházi lakások egyedi fűtésér, a távhő rendszerről  való leválásra, komolyabb átalakítás nélkül, és jóval alacsonyabb üzemeltetési költségek mellett! Végül, de nem utolsó sorban, csak hogy valahol zárjuk a sort, a teljesség igénye nélkül:  nem igényel semmilyen karbantartást, nem iszaposodik el, s nem romlik el a legnagyobb hidegben, pl.: karácsony táján, vagy az ünnepek közt…

Elektroszmog mentes termék, 10 év garancia!

 

 

Összefoglalva, hogyan csökkenthet fűtési költségin:

 

Ha ön  praktikus és gazdaságos fűtést szeretne, akár 20-60%-os energiamegtakarítást is elérhet, a hagyományos fűtési rendszerekhez képest! A kényelmi szempontok maximális megőrzése mellett!

Alkalmas önálló rendszerként, vagy kiegészítő fűtési megoldásként is! Óramű pontossággal programozhatók, tehát amikor nem tartózkodunk a lakásban, azt nem kell feleslegesen, drága pénzért magas hőfokra felfűtenie!

Alkalmas panel lakások vagy más társasházi lakások egyedi fűtésér, lehetőséget biztosítva, a távhő rendszerről  való leválásra, komolyabb átalakítás nélkül, viszont jóval alacsonyabb üzemeltetési költségek mellett!

Az infrasugárzó teljesen hangtalanul üzemel, nem bocsájt ki füstöt, nem kell hozzá kémény (nem fog a használója szénmonoxid mérgezést szenvedni), és nem mozgatja a levegőt, így a port  s más allergén anyagokat sem.

A telepítéséhez nem szükséges épületgépészeti tervezés, építési engedély, gázterv és gáz-közmű csatlakozás, valamint kémény és a hozzá tartozó hatósági engedélyeztetési eljárás! (mindezek egyenként is legkevesebb, több tízezres tételek új rendszer kiépítésekor) Ezért a rendszer kiépítése maximum fele annyiba kerül mint egy gázüzemű fűtési rendszer kiépítése!

 

Infrapanel kalkulátor

Fogyasztás számítás

 

 

Elektroszmog mentes termék, 10 év garancia!

 

Megrendelés

Bővebb információ, megrendelés:

Szamosi Róbert

info@azolcsoenergia.hu

Tel: 70/445-3701

 

 

Infra fűtés üzemeltetési tapasztalatok:

 

Alapterület: 140m2 + beépített tetőtér temperálása!

Beállított hőmérséklet, az földszinten 20 C o a  tetőtérben 10 C o

Infra fűtés üzemeltetési tapasztalatok:

Alapterület: 140m2 + beépített tetőtér temperálása

Beállított hőmérséklet, az földszinten 20 C o a  tetőtérben 10 C o

Beépített teljesítmény: 9900 W

Nappali tarifás áram:2500 kWh.

A fűtés energia vezérelt (éjszakai) áramról mérve 7900 KWh.

A fűtési energia átlagosan 8900 KWh -al számolva nagyságrendileg 40 Ft / KWh –os áron, a 140 m2 –es háznál, 29.600 Ft / hónap.

 

Hasonló paraméterekkel rendelkező  70 m2 –es ház, vagy lakás esetén,  nagyságrendileg 15.000 Ft –os havi fűtési költséget jelent az év minden hónapjában, mindenki döntsön maga, hogy az sok-e, avagy kevés!

 

A rendszer beruházási költsége nagyságrendileg: a kis és a nagy ház esetén: 0,7 – 1,5 millió Ft.

 

 

Határoló felületek:

 

Aljzat: kavicsfeltöltés 10 cm vasbeton, 5 cm lépésálló hőszigetelés, 10cm kavicsbeton, kerámia, és laminált padló burkolat.

Körben lábazati szigetelés 5cm.

Falazat: kerámia tégla 38 + 5cm szigetelő rendszer.

Nyílászárók: k= 1,2 üvegezésű, műanyag. Teljes felület 38 m2.

Tetőszerkezet: cserépfedés szabvány szerinti rétegekkel. 15 cm ásványgyapot szigeteléssel

Beépített teljesítmény: 9900 W

Nappali tarifás összes áram fogyasztás: 2500 kWh.

A fűtés energia vezérelt (éjszakai) áramról mérve 7900 KWh.

 

Összegezve:

 

A fűtési energia átlagosan 8900 KWh -al számolva nagyságrendileg 40 Ft / KWh –os áron, a 140 m2 –es háznál, 29.600 Ft / hónap.

 

Hasonló paraméterekkel ez egy 70 m2 –es ház, vagy lakás esetén, nagyságrendileg 15.000 Ft –os havi fűtési költséget jelent az év minden hónapjában, mindenki döntsön maga, hogy az sok-e, avagy kevés!

 

A rendszer beruházási költsége nagyságrendileg: a kis és a nagy ház esetén: 0,5 – 1,5 millió Ft.

 

Lakásokba, infra panelek, & kiegészítő fűtések

 

 

Megrendelés

Bővebb információ, megrendelés:

Szamosi Róbert

info@azolcsoenergia.hu

Tel: 70/445-3701

Comments are closed.