Defro Duo Pellet kazánok

 

 Az automata tüzelésről általában, ide kattintva olvashat több információt!

 

Az automata kazánokhoz rendelhető pellet, keményfa pellet típusok:

Eladó, rendelhető fenyő-tölgy, keményfa és agri pellet árak, akciók

 

A témához szorosan kapcsolódó webes tartalmak:

Vegyes tüzelésű kazánok: 25-300 Kw-ig, puffer tárolók

Automata faapríték, fűrészpor, fapellet égők

Defro KDR vegyestüzelésű kazánok:12-50 KW-ig

Defro HG faelgázosító kazánok

Defro Agro Uni agripellet, faapríték, szén tüzelésű autómata kazánok

 

 

 

A Defro Duo Pellet kazán egy automata adagolós pellet kazán, mely egy speciális pellet égőfejjel és adagolóval van szerelve. Nem szükséges nap mint nap pakolni a tüzelőanyagot és tüzet gyújtani, hanem elég 3-7 naponta feltöltenie a pellet tartályát. A kazán automatikus tüzelőanyag begyújtó rendszerrel rendelkezik. Soha nem ég feleslegesen benne a láng, csak akkor, hogy ha fűtés szükséges. Amint nem kéri a lakásunk tovább a fűtést, akkor a kazán kioltja magát. Így ez a típus tudja a legprecízebben és leggazdaságosabban adagolni a pelletet, valamint a legmagasabb hatásfokon elégetni.

A kazán problémamentesen tudja elégetni és adagolni az alábbi minősítéssel ellátott pellet típusokat: 

DIN Plus, EN plus A1, ÖNORM M 7135, DIN 51731-H5 fapellet

 

Defro Duo PELLET kazán

 

Óvakodjunk a bizonytalan forrású pelletektől. A fent felsorolt minősítéssel ellátott pelletek biztosítják a kazán meghibásodás mentes és takarékos működését. Ez a speciális pellet égőfej nem tudja elégetni a fent felsorolt típusoktól rosszabbat, valamint az agri-pelletet.

Ha nem tudunk vagy nem akarunk ilyen minőségű pellet -et beszerezni, akkor inkább válasszuk a Defro Agro Uni agripellet, faapríték, szén tüzelésű autómata kazánok-at!

A kazán 6-10 mm vastag minősített kazánlemezből készült, amely 5 cm vastag kőzetgyapottal van leszigetelve a hőveszteség minimálisra csökkentése érdekében. A kazán ajtajai 700 °C-os hőálló anyaggal béleltek.

Vízszintes hőcserélői vannak, így a kazán felépítése magas. Ha a kazán legfelső részét megnézi a metszeti képen, akkor látható egy beépített plusz csöves hőcserélő, ami még egyszer megforgatja a kilépő füstgázt, kinyerve belőle az összes maradék hőt. Így tudja elérni névleges teljesítményen a 184 °C-os kilépő füstgáz hőmérsékletet. Az égéshez szükséges tüzelőanyagot a kazán mellett elhelyezkedő tüzelőanyag tartályból egy felhordó csiga rápotyogtatja szinte szemenként az égőfejre, így az adagolás a lehető legprecízebb és leggazdaságosabb. Az égéshez szükséges levegőt az égőfejbe beépített ventilátor biztosítja. A pellet begyújtását egy izzószál végzi, az égést pedig egy fotoreduktor figyeli. A fotoreduktor azt figyeli a begyújtás és kioltás során, hogy van-e láng az égőfejen vagy nincs, azaz lát-e fényt vagy sem. Az égőfejen keletkezett hamu magától lehullik a hamutérben található tálcára, ami egy könnyű mozdulattal kivehető és üríthető. Méreténél fogva 2 hetente elég üríteni, hiszen a pellet teljesen hamunak ég. A kazán hőcserélőit a felső két ajtó kinyitásával tudjuk tisztítani. Ezt a típust a legkönnyebb tisztítani. Ezeken keresztül tudja eltávolítani a lerakódott hamut a kazánhoz mellékelt tisztító eszközök segítségével. Ajánlott a tisztítása 2 havonta, különben eltömődnek a füstjáratok, ami egyrészt veszélyes, másrészt rontja a kazán hatásfokát. Ugyan így a kéményben lerakódott hamut, port is el kell távolítani a pucoló nyílásokon keresztül legalább szezononként. Ez a típusú kazán rendkívül takarékos. Mindig csak annyi tüzelőanyag ég az égőfejen, amennyi a lakásban lévő hőmérséklet eléréséhez kell.

A kazánba visszatérő hőmérsékletnek min. 55 °C-nak kell lenni, az előremenő hőmérsékletnek min. 65 °C-nak!

A Duo Pellet kazánok 15-75 kW-os változatban kaphatóak, 150-750m2 össz alapterületű lakó- és ipari épületek fűtésére készültek valamint használati meleg víz előállításra is.

 

defro-duo-pellet-metszet

 

A kazán alapfelszereltsége egy pellet tároló tartály, pellet égőfej ventilátorral és az elektromos kazán vezérlő elektronika. A vezérlő elektronikát 230 V-hoz kell csatlakoztatni és így tudja irányítani a központi fűtés keringető szivattyút, a háztartási meleg víz előállításához szükséges keringető szivattyút, a padfűtés vagy puffer szivattyút, valamint a cirkulációs szivattyút. Az elektronika szabályozza a ventilátor fordulatszámát, amely fújja a levegőt a tüzelőanyagra és így szabályozza az égést. A kazánban az égés és a fűtési szivattyú csak akkor indul be, ha a lakásban lévő szobatermosztát jelet ad a kazán vezérlő elektronikájának. A kazán saját maga gyújtja be a  pellet-et ha szükség van fűtésre, de ha nincs akkor abbahagyja az adagolást és kioltja a tüzet magától. Naponta ezt a műveletet többször is megismételheti.

A Defro pellet kazánokhoz nem szükséges sem puffertartály, sem pedig hőfokszabályzó termikus szelep a radiátorokra. Az égés precízen szabályzott. A padlófűtésbe és az egyéb alacsony hőmérsékletű fűtési körökbe keverőszelepek segítségével érhető el megfelelő hőmérsékletű víz. A vezérlő elektronika irányítani tud 2 db motoros keverőszelepet.

Részletes műszaki adatokat az alábbi táblázatokban, illetve a konkrét típusok oldalain talál.

A kazán adagolója és égőfeje: pellet égőfej, csigás pellet adagoló rendszerrel.

A pellet égőfej a kazán alsó égésterében található. Az égőfejbe beépítve található a ventilátor, a begyújtó szerkezet, valamint az egyéb elektronikai berendezések. Belül a kazánban az égőfej felett beépített vízhűtéses rostélyok vannak, majd efelett található a felső égéstér, ahová kézzel tudjuk pakolni a tüzelőanyagot, mint például a hasábfát, brikettet, nagy méretű szenet stb…

 

A termékhez adott kazán vezérlő elektronika: DEFRO-AP (nyomógombos)

Kijelző nyelve: magyar

DEFRO-AP termoszstatikus szabályzó pellet kazánok számára készült. Vezérli a központi fűtési (K.F.), a használati meleg víz (H.M.V.), a padlófűtési vagy puffer és keringető szivattyúkat, a légbe fúvást (ventilátor), a tüzelőanyag adagolót valamint két darab három- vagy négyjáratú motoros keverőszelepet, GSM- és Internet-modult.

A vezérlőegység előnye használatának egyszerűségében rejlik. A felhasználó a paraméterek minden nemű változtatását egy felhasználóbarát érintőképernyő segítségével hajtja végre. További előnye a kazán aktuális állapotát bemutató nagy és áttekinthető grafikus kijelző.

Minden egyes vezérlőegységet egyedileg, a saját szükségleteknek megfelelően, a felhasznált tüzelőanyag és a kazán típusa függvényében kell beállítani.

Jellemzők:

4 szivattyút vezérel: központi fűtés szivattyút, háztartási meleg víz szivattyút, padlófűtés szivattyút (vagy puffer szivattyút), cirkulációs szivattyút

kezelni tudja a puffer tartályt (puffer üzemmód)

1 szobatermosztát jelét tudja fogatni

2db RS kommunikációs port, melyen keresztül az opcionális modulok csatlakoztathatóak.

Saját maga tud irányítani 1 db motoros keverőszelepet, valamint egy további kiegészítő modullal még egyet

irányítja a kazánban a begyújtás és kioltás folyamatát

figyeli a pellet tárolóban lévő pellet mennyiségét

Csatlakoztatható, csatakoztatott érzékelők:

kazán víz hőérzékelő

háztartási meleg víz hőérzékelő

padlófűtés vagy puffer hőérzékelő

termikus hőérzékelő

tüzelőanyag tartály fedelének érzékelője

tüzelőanyag szint érzékelő

Főbb jellemzők
a kazántest teljes egészében 6-10 mm vastag minősített kazánlemezből készült (P265GH);
Arcelor Mittal Poland S.A. Kraków; U. S. Steel Košice s.r.o.
5 év jótállás a kazántestre, 2 év az egyéb elemekre és a vezérlő elektronikára;
~92 %-os hatásfok;
automatikus tüzelőanyag begyújtó rendszer és öntisztító égőfej;
4 szivattyút irányít az érintőképernyős vezérlő elektronika (központi fűtés, háztartási meleg víz, padlófűtés/puffer, cirkulációs) és tudja fogadni a lakásban lévő szobatermosztát jelét, valamint irányítani tud 2 db motoros keverőszelepet;
speciális pellet égőfej, csak jó minőségű pelletre;
két égéstér: az alsó égéstérben található az égőfej, amin a tartályból beadagolt tüzelőanyag ég, a felső égéstérbe pedig a fa és egyéb tüzelőanyagokat pakoljuk kézzel;
belső megvilágítású tüzelőanyag tartály;
állítható magasságú talpacskák, hogy teljesen vízszintbe tudjuk állítani a kazánt;
tüzelőanyag szint érzékelő a tartályban;
a kazánhoz jár gyárilag egy kéménycső, melyben található egy huzatszabályozó pillangószelep;
Az összes Defro kazán telepíthető zárt rendszerbe. Azért 1,5 bar a feltüntetett üzemi nyomás, mert a lengyel Infrastrukturális Minisztérium csak azokat a kazánokat engedi törvényesen zárt rendszerbe telepíteni, amelyekbe bele van építve gyárilag a túlhevülés elleni védelem. Így tehát a törvény nem engedi a gyártónak, hogy ráírja a zárt rendszeres telepítést és a 2,5 bar üzemi nyomást azokra a típusokra, amelyek nem rendelkeznek gyárilag beépített biztonsági berendezésekkel. Ha külsőleg telepítve van a túlhevülés elleni védelem, akkor engedélyezett a zárt rendszerbe való beépítés.  Egyes Defro kazánokrendelkeznek gyárilag beépített túlhevülés elleni védelemmel. Az összes Defro kazánt 4 bar-on nyomás próbázzák!

 

 

Defro Duo Pellet kazán árak:

Duo Pellet 15 kW: 1 030 126 Ft + Áfa

Duo Pellet 25 kW: 1 102 140 Ft + Áfa

Duo Pellet 35 kW: 1 332 091 Ft + Áfa

Duo Pellet 50 kW: 1 730 040 Ft + Áfa

Duo Pellet 75 kW: 2 612 337 Ft + Áfa

 

A témához szorosan kapcsolódó webes tartalmak:

Eladó, rendelhető keményfa: henger és RUF tégla fabrikett árak, akciók:

Eladó, rendelhető fenyő-tölgy, keményfa és agri pellet árak, akciók

Faapríték megrendelés, árak

 

Kapcsolódó webes tartalmak:

A faaprítékok, vörösfenyő kérgek kertészeti célú hasznosítása:

Otthon-kert, talaj takarás: vörös fenyőkéreggel, múlcsal

Otthon kert: színezett dekor múlcs

Víztisztítók:

Vastalanító szűrők     Univerzális hálózati vízszűrők

Hidromagnet vízkőmentesítő berendezések    Víztisztítók, ozmózis szűrők

 

 

Megrendelés

Bővebb információ, megrendelés:

Szamosi Róbert

info@azolcsoenergia.hu

Tel: 70/445-3701

Comments are closed.